CHEESECAKE med HVID CHOKOLADE og RIBS
Sensommer kræs for alle pengene – det er lige hvad denne skønne sag er. Det var egentlig et rent forsøg, med udgangspunkt i min favorit cheesecake med hyldeblomst. Jeg undlod her hyldeblomsten og den mørke chokolade til bunden. Til gengæld blev der plads til en masse hvid chokolade og ribs, som bestemt skal nydes mens det er sæson.
Det jeg elsker allermest ved denne kage er hvor let den ligger i maven. Jeg har udskiftet fløden med mælk og skyr og mængden af sukker er simpelthen så begrænset at det ikke er værd at klage over! Så denne kage er både en sund og utrolig velsmagende udgave af en cheesecake, som bestemt er værd at servere både for bekendte, venner og familie. Men til en stille aften i sofaen eller til en kop te om søndagen er den også en vinder. Forholdet mellem den søde chokolade og de lidt sure bær er meget velafbalanceret, men hvis du elsker smagen af hvid chokolade, så vil lidt ekstra bestemt ikke gøre skade.
Cheesecake med hvid chokolade og ribs
18 eller 20 cm springform // 4-6 personer
200 g. philadelphia flødeost
1/2 citron el. appelsin (skal + saft)
25 g. flormelis
25 g. rørsukker
1/16 tsk. vaniljepulver (kornene fra 1/2 vaniljestang)
1,5 dl. skyr
3 dl. mælk
4 blade husblas
125-150 g. hvid chokolade
200 g. ribs (skyllet og nippet)
30 g. smør (smeltet)
200g. kammerjunker (1/2 portion)
- Lav 1/2 portion kammerjunker (form dem blot i 6-7 kugler, da de alligevel skal smuldres)
- Varm mælken op med rørsukker
- Kom vaniljen i
- Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min
- Hak chokoladen groft
- Tag gryden af blusset og hæld den varme mælk over chokoladen mens du rører
- Når chokoladen er smeltet sammen med mælken røres husblassen i
- Rør citronskal og skyr i skålen
- Rør flødeost, citronsaft og flormelis sammen i en skål
- Rør begge blandinger sammen til en ensartet masse
- Hvis massen er lidt klumpet kan du med fordel bruge en stavblender til at få en finere blanding
- Hæld ribsene i massen
- Knus kammerjunkerne til raps og bland med den smeltede smør
- Beklæd en springform og mas kammerjunkeblandingen i bunden af formen med en flad genstand, så overfladen er jævn (fx. med en kop)
- Hæld den flydende masse med ribsene over
- Stil kagen i køleskabet i minimum 3-4 timer.
Den kan sagtens laves dagen i forvejen eller hvis der (utænkeligt) skulle være rester, kan de sagtens holde et par dage i køleskabet.
Velbekomme!
Åååh altså en smuk kage! Ribs og hvid chokolade er en udsøgt kombination – og behøver jeg fortælle jeg er cheesecake lover? Den her må bestemt prøves!