COUSCOUS og blomkål med LAKS, SPINAT og PESTO
Sund, mættende og nem. Det er lige netop hvad denne her couscous salat er. Jeg havde tidligere vundet en konkurrence gennem Svansø, hvor jeg modtog en helt fantastisk kasse med alt hvad man kunne forestille sig af lækre ting, bl.a. fuldkorns couscous. Vi spiser ikke specielt meget pasta og ris herhjemme og jeg må indrømme at det alene ikke rigtig siger mig så meget, så tænketanken blev lagt i blød. Og frem kom denne lækre salat, som kan laves på 15 minutter.
Afhængig af om du gerne vil undgå kulhydrater eller ej kan du sagtens udskifte noget af couscousen med blomkål, uden den fyldige og lækre smag forsvinder. Laksen kan også nemt erstattes med kylling eller andet kød, hvis du vil det.
Couscous og blomkål med laks, spinat og pesto
1/2 blomkål
Citronsaft
2 dl. couscous
3 dl. kogende vand
1/2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
2-3 spsk. pesto
400 g. røget laks
1 squash
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld spinat
1 peberfrugt
- Hæld couscous i en skål med kogende vand, olivenolie og salt
- Læg et låg / tallerken over skålen og lad couscousen trække vandet i 5-10 min.
- Blend blomkål til ris og bland med lidt citronsaft og salt
- Skær squash, peberfrugt og laks i tern
- Skyl spinat og hak spinat og basilikum groft
- Rør i couscousen og bland pestoen heri
- Bland nu couscousen, med grøntsager og laks
Den er smadder lækker til både frokost, en let aftensmad, picnic og buffet! :)
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu