LAKSE SPINAT TÆRTE med sprød fuldkornsbund
Lakse spinat tærte er simpelthen “comfort food” når det er bedst. Opskriften stammer oprindeligt tilbage fra hjemkundskab, ligesom kødsovsen, men den er dog blevet justeret gennem årene. Vi har prøvet rigtig mange forskellige bunde, men det her er simpelthen favoritten.
Normalt er denne tærte en mor / datter aftensmad når vi har huset for os selv og kreativiteten ikke rækker så langt. Men det gør skam aldrig noget, for den er smadder god (og det gør heller ikke noget at der bliver lavet en stor portion – for rester er noget af det bedste)! Vi har også et par gange lavet den som forret.
Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund
2-3 personer
Dej:
50 g. fuldkornshvedemel
50 g. speltmel
50 g. havregryn
4 spsk. vand
2 spsk. olie
1/2 tsk. salt
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bland alle ingredienser og ælt til dejen er sammenhængende (hvis du ikke lige har disse meltyper, bruger du bare hvad du har)
- Tilsæt evt. ekstra vand til dejen har den rette konsistens
- Smør tærteformen
- Rul dejen ud og vend den i formen
- Tilpas dejen med fingrene og prik små huller i dejen med en gaffel
- Bag tærten i 10 min.
Fyld:
300 g. laks
300 g. spinat (frossent)
3 æg
3 spsk. vand
1,5 dl. hytteost
1/2 tsk. salt
Peber
- Tø spinat op og vrid det godt
- Skær laksen i tern
- Bland æg, vand, hytteost, salt og peber
- Fordel fyldet på den forbagte bund og hæld æggeblandingen over
- Bag tærten i 20-25 min.
Velbekomme!
hvor ser dne tærte lækker ud med laks. den vil jeg forsøge at lave i weekenden. tak for god læsning!