SVINEMØRBRAD med fyld

LAKSE SPINAT TÆRTE med sprød fuldkornsbund

Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund

Lakse spinat tærte er simpelthen “comfort food” når det er bedst. Opskriften stammer oprindeligt tilbage fra hjemkundskab, ligesom kødsovsen, men den er dog blevet justeret gennem årene. Vi har prøvet rigtig mange forskellige bunde, men det her er simpelthen favoritten.

Normalt er denne tærte en mor / datter aftensmad når vi har huset for os selv og kreativiteten ikke rækker så langt. Men det gør skam aldrig noget, for den er smadder god (og det gør heller ikke noget at der bliver lavet en stor portion – for rester er noget af det bedste)! Vi har også et par gange lavet den som forret.

Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund

Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund

Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund

2-3 personer

Dej:

50 g. fuldkornshvedemel
50 g. speltmel
50 g. havregryn
4 spsk. vand
2 spsk. olie
1/2 tsk. salt

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Bland alle ingredienser og ælt til dejen er sammenhængende (hvis du ikke lige har disse meltyper, bruger du bare hvad du har)
  3. Tilsæt evt. ekstra vand til dejen har den rette konsistens
  4. Smør tærteformen
  5. Rul dejen ud og vend den i formen
  6. Tilpas dejen med fingrene og prik små huller i dejen med en gaffel
  7. Bag tærten i 10 min.

Fyld:

300 g. laks
300 g. spinat (frossent)
3 æg
3 spsk. vand
1,5 dl. hytteost
1/2 tsk. salt
Peber

  1. Tø spinat op og vrid det godt
  2. Skær laksen i tern
  3. Bland æg, vand, hytteost, salt og peber
  4. Fordel fyldet på den forbagte bund og hæld æggeblandingen over
  5. Bag tærten i 20-25 min.

Lakse spinat tærte med sprød fuldkornsbund

Velbekomme!

15 kommentarer

  • hvor ser dne tærte lækker ud med laks. den vil jeg forsøge at lave i weekenden. tak for god læsning!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak og jeg lover dig at du ikke bliver skuffet ;) Rigtig god weekend!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow – den ser hammerlækker ud! Jeg blev da lige inspireret til, at lave en lignende lakse/spinat-tærte ala LCHF. Tak!
    KH Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak Anne og den er simpelthen også blevet lavet utallige gange herhjemme! Og den er jo oplagt til at lave i LCHF udgave, super god idé :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Mmm… Hvor ser den lækker ud – jeg må prøve :)
    Tror du, at man kan bruge fuldkornsspeltmel i stedet for alm. speltmel? Eller tror du, det bliver for meget fuldkorn? :p Det er nemlig lige det, jeg har i skabet :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak! Og det kan du sagtens – fuldkorn er godt ;) Du skal evt. bare tilsætte lidt mere vand, da det kan have sværere ved at hænge sammen! :) God fornøjelse med den – den er go’!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej.
    Tærten ser bare så lækker ud! Jeg skal lave aftensmad til 6 personer idag, så er det nok at lave en dobbelt portion? Hvor stor en form brugte du til tærten??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej,

      Mange tak, jeg ville nok lave tredobbelt hvis jeg var dig – ellers er det lige på nippet ;) Så hvis du har en meget stor tærteform kan du bruge den, ellers plejer jeg at rulle dejen ud og se hvilken størrelse, der passer bedst! Ofte bruger jeg flere forme hvis jeg laver mere end 1 portion :)

      God fornøjelse med den! :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] når forårsrullerne med kylling og grøntsager var en succes og nu når lakse spinat tærte bare er hyggeret nr. 1, hvorfor så ikke blande? Simpelt som det er, har jeg lavet forårsruller […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Den der godt nok lækker ud! :-)
    Har du evt. en idé til hvad der kan erstatte hytteosten? Jeg ville nemlig lave den for nogle, der ikke kan med ost.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Det er simpelhen også bare en som blevet gang på gang hos mig :) Du kan sagtens helt udelade hytteost eller evt. erstatte med lidt yoghurt eller skyr :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Tak for en super opskrift! Det er meget lettere at få min kæreste (og mig selv) til at spise sundt, når det smager så godt :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Kan tærten fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Det kan jeg ikke se noget problem i. Det er aldrig blevet aktuelt for mig da det er en skøn resteret også ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej,
    Jeg skal prøve denne opskrift i aften! Men er det fersk laks, du bruger? Kan man evt anvende koldrøget laks og så skære lidt ned på saltet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SVINEMØRBRAD med fyld