CHOKOLADEKNAS med jordbær og crumble
Efter en god omgang thai kylling og 27 km trættere i benene, skulle dagen da lige sluttes af med lidt guf. Og guf var det! Bunden er lavet af chokolade og mandler, hvilket jo egentlig bare er chokolade med knas (som man ikke kan andet end at elske). Fyldet er udelukkende jordbær og min ynglings crumble, som jeg også brugte i panna cottaen.
Chokoladeknas med jordbær og crumble
4 portioner
Bunde:
100 g. mandler
100 g. chokolade
Fyld:
150 g. jordbær (frosne el. friske)
Crumble:
10 g. sukker
20 g. smør
30 g. marcipan
40 g. havregryn
evt. frysetørrede bær til pynt
- Blend 75 g fint, og hak de sidste 25 g. groft.
- Smelt chokoladen over vandbad, og lad det køle af i ca. 5 min.
- Bland smeltet chokolade og mandler.
- Fordel nøddechokoladen i minitærteforme med skeer og sæt dem på køl.
- Løsn chokoladebundene og tag dem ud.
- Bring de frosne hindbær i kog i en gryde, og mos dem til puré.
- Afkøl puréen, og fordel det i bundene.
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Ælt havregryn, sukker, smør og marcipan sammmen og smuldre dejen
- Fordel smuldren på et stykke bagepapir og kom i ovnen
- Rør jævnligt rundt i blandingen indtil alt er gyldenbrunt og sprødt (ca. 10 min)
- Lige inden servering tages tærterne ud af køleskabet og toppes med crumble og frysetørrede bær
Bunden var simpelthen himmelsk, og den er hermed placeret i gemmekassen. Og tærten kan anbefales til både hverdag og fest! :)
Velbekomme!
[…] Her på det seneste har jeg fået en lille svaghed for denne chokoladebar, udelukkende bestående af chokolade og mandler, som på et split sekund kan forvandles til det lækreste topping til kager, is, desserter eller til skyr. Det skarpe øje vil nok spotte at det er det samme jeg lavede bunden af i denne dessert. […]