CRUMBLE med æble, blåbær og chokolade
Og hvordan kan det være jeg ikek har delt denne opskrift endnu? Jeg har ingen idé. Det er den ultimative dessert efter en rigtig god middag – den sætter prikken over i’et uden at være tung på nogen måde. Den er også super god til eftermiddagshygge, brunch og fredag aften foran TV’et, eller for den sags skyld til aftensmad en torsdag. Jeg brugte sidsnævnte mulighed i torsdags ;)
Hvis du har gæster og vil servere den kan du sagtens lave crumble-dejen på formhånd og tø blåbærene op. Så skal æblerne kun skæres – dvs. at du kan servere en lun og hyggelig dessert uden at være gemt væk i køkkenet.
Syndig er den i hvert fald overhovedet heller ikke. Jeg har skiftet melet ud med havregryn og skåret markant ned på både smør og sukker – det er der jo slet ikke brug for. Kort sagt: NYD DEN og spis løs.
Crumble med æble, blåbær og chokolade
4 personer // 4 portionsskåle eller en tærteform
100 g. blåbær (frosne el. friske)
2 æbler
40 g. chokolade
10 g. sukker
20 g. smør
30 g. marcipan
40 g. havregryn
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Tø blåbær op (tag dem op tidligere på dagen, eller hæld kogene vand over og læg dem til afdrypning i en si)
- Skræl æbler, skær dem i mindre tern og placer dem i en form
- Læg blåbær over
- Hak chokoalden og fordel det over
- Ælt havregryn, sukker, smør og marcipan sammmen og smuldre dejen over formene
- Placer formen(e) i ovnen i ca. 10 min. til crumblen er gylden
Velbekomme!
Halløj hvor det det godt ud! Og nemt tilmed.
Må da vidst få prøvet den opskrift engang. Det ser ikke ud til, at faren er stor for mel i hele køkkenet.