SYDDANSK MADGLÆDE i København

OMELET / TÆRTE / MUFFIN med grøntsager

OMELET / TÆRTE / MUFFIN med grøntsager

Hvad kalder man en tærte som ikke er en tærte fordi den ingen bund har, men samtidig ikke er en omelet selvom den er lavet på æg? Man kan vel heller ikke kalde det en muffin, når den også er lavet i en tærteform, eller hvad? Tja, jeg kalder den god. Både af smag, men bestemt også ernæringsmæssigt hitter den her helt i top. Der gik i hvert fald ikke lang tid før jeg havde givet tærten ben at gå på. Efter at den havde været en del af aftensnacken og morgenmad, samt frokost dagen efter var der ikke mere tilbage. Det er simpelthen en ret, som ikke er bestemt til et særligt måltid.

+ Rig på protein og fattig på kulhydrater

+ Mindst lige så god kold som varm

+ Kan spises til morgenmad, frokost og aftensmad

+ Du kan lave uendelig mange kombinationer

+ Sund, hurtig, billig og mættende

OMELET / TÆRTE / MUFFIN med grøntsager

OMELET / TÆRTE / MUFFIN med grøntsager

1 tærteform eller 10-12 muffins

3 æg
150 g. skyr
100 g. hytteost
50 g. havregryn
2 tsk. bagepulver
1,5 spsk. olivenolie
salt og peber
200-250 g. grøntsager
… jeg brugte 1/2 squash + 2 gulerødder til muffinsene og 3 gulerødder til tærten
… andre forslag kunne være: peberfrugt, ærter, majs, spinat, aubergine, champignon, kylling, laks, tun osv.
3 forårsløg el. 1 lille rødløg
Skal fra 1/2 citron (kan udelades)
evt. lidt mælk
25 g. emmentaller eller mozzerella
1 tsk. karry

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Pisk æg med skyr, hytteost, havregryn, bagepulver, olie, salt og peber
  3. Riv grøntsagerne på et rivejern eller en foodprocessor
  4. Hak løg og riv citronskal
  5. Vend alle grøntsager i dejen
  6. Hvis dejen er meget tyk kan du tilsætte lidt mælk efter behov
  7. Fordel dejen i en tærteform eller muffinforme
  8. Riv osten og bland med karry
  9. Fordel osteblandingen på dejen
  10. Bag i ca. 25 min.

OMELET / TÆRTE / MUFFIN med grøntsager

Velbekomme!

4 kommentarer

  • Æggekage! Eller, frittata, er vist den internationalle betegnelse :D Jeg laver det altid med alle mine rester – perfekt tømkøleskabet-madpakke mad :D

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Ja, det var et smadder godt foreslag – ligger lidt bedre i munden end omelet / tærte / muffin ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ole

    Mums det ser lækkert ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak, det er også en opskrift til gemmeren :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SYDDANSK MADGLÆDE i København